top of page
Philip Karmanov
“Oprukkend pianotalent”
Philip Karmanov.jpeg
Philip Karmanov (Utrecht, 2004) begon met pianospelen op zesjarige leeftijd bij Sander Knuiman. In 2015 en 2016 heeft hij meerdere lessen gevolgd bij Alexander Pashkov in Rusland. In 2017 begon hij zijn opleiding piano aan de Academie Muzikaal Talent in Utrecht bij Marjès Benoist, waar hij vijf jaar heeft gestudeerd. Dit jaar zet hij zijn studie voort aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank van der Laar.

Philip heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Dominique Merlet, Jacques Rouvier, Andreas Frölich en Leslie Howard. In 2019 behaalde hij de eerste prijs op het YPF Junior Piano Concours. In  2020 won hij de tweede prijs en de Publieksprijs op het Archipel Muziek Concours en de “Jong Talent” prijs bij PianoFest Amsterdam.

Ook stond hij in dat jaar in de finale van het Steinway Piano Concours, dat niet doorging vanwege corona. In 2021 behaalde hij in de regiofinale van het Prinses Christina Concours de eerste prijs in een duo en de tweede prijs als solist, en in de Nationale finale de derde prijs als duo. Ook is hij in 2021 Laureaat geworden bij Classic Young Masters .Philip speelt regelmatig kamermuziek tijdens festivals. Afgelopen zomer nam hij deel aan het Musica Mundi Summer Course & Festival in België. Hij vormt  ook een duo met violiste Kira van der Woerd.
Philip bespeelt een Bösendorfer vleugel die hem ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

U kunt Philip Karmanov beluisteren op zondag 29 september 2024 in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang: 11.30 uur.

con-3-trans.png
bottom of page