top of page

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De van origine Spaanse celliste Oihana Aristizabal Puga en de Nederlandse pianiste Lineke Lever werken al jaren samen als duo.  Beide musici willen muziek altijd in een breder kader plaatsen en hun publiek meenemen naar de tijd waarin deze muziek gecomponeerd werd . Zo hebben ze in de afgelopen jaren o. a. programma’s gemaakt over Jeroen Bosch en over de Eerste Wereldoorlog.  

In “ La Lecture” staat de Nederlandse pianiste en zangeres Suzanne Manet – Leenhoff centraal. Ze was de vrouw van de impressionistische Franse schilder Edouard Manet. In Echt worden werken uitgevoerd van beroemde componisten die indertijd ( eind 19e eeuw )  concerteerden in de Parijse muzieksalon georganiseerd door de Manets. Hier kwamen veel bevriende kunstenaars:  schrijvers en musici. In “ La Lecture” spelen  Lineke en Oihana  werken van  Liszt, Leenhoff, Koëlla, Offenbach, Wagner en Fauré. De muzikale uitvoering van het duo wordt omlijst met verhalen over en afbeeldingen van schilderijen van Manet.

Celliste Oihana Aristizabal Puga  studeerde cum laude af aan het Pablo Sarasate Conservatorium te Pamplona . Daarnaast specialiseerde ze zich in kamermuziek bij Eva Ansa. In Nederland studeerde ze in Rotterdam af als uitvoerend musicus. Diverse masterclasses volgde ze bij o. m. Elias Arizcuren, Marcio Carneiro, Vladimir Perlin, Pieter Wispelweij en Alexander Rudin. Oihana trad regelmatig op in Nederland, Spanje de V.S. en het Midden Oosten. Met Cello Octet Amsterdam nam ze diverse CD’s op. 

Pianiste Lineke Lever voltooide cum laude haar Masterstudie bij David Kuyken . Daarnaast deed ze nog een specialisatie Liedbegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en volgde liedmasterclasses bij o. m. Elly Ameling, Jard van Nes, Christianne Stotijn, Anne Sofie von Otter en Meinard Kraak. Lineke is ook verbonden als balletpianiste aan de European School of Ballet in Amsterdam. Naast haar piano – opleiding voltooide ze een studie  over samenwerkingsverbanden tussen Nederlandse componisten en dichters.

 

Het optreden van celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste  Lineke Lever vindt plaats op zondag 18 september 2022 in C C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt en begint om 11.30 uur.

Oihana&Lineke_1.jpg

Verrassende repertoirekeuze
in


La Lecture
 

Piano & cello

con-3-trans.png
bottom of page