Blazersensemble Zuiderwind

Sopraan: Anna Emelyanova

 Verteller: Jos Simons

Blazersensemble Zuiderwind werd opgericht in 2005 op initiatief van Erik Somers. De leden zijn professionele musici uit Belgisch en Nederlands Limburg die ook actief zijn in diverse orkesten en academies. De kern van het ensemble is het blaaskwintet maar de samenstelling kan variëren zodat het ensemble regelmatig kan uitgroeien tot een dubbelblaaskwintet eventueel aangevuld met contrabas, basklarinet, piano of harp. Ook concerteert Zuiderwind vaak samen met solisten, waaronder zangers,  pianisten en slagwerkers. In Echt treedt voor u op de vijfkoppige basisformatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dwarsfluit: Astrid Handels     Hobo: Dorien Schrooten     Klarinet: Michèlle Geerlings     Hoorn: Loek Paulissen     Fagot: Geert Brouwers

Er worden werken uitgevoerd van Pierné, Robert Schumann, Edvard Grieg, Lars – Erik Larsson, Richard Strauss, Johannes Brahms en het hoofdwerk Midsummer Night’s Dream van Felix  Mendelssohn.

De Russische sopraan Anna Emelyanova zal schitteren in liederen van Richard Strauss en Robert Schumann. Zij studeerde in Moskou en Maastricht en zong diverse hoofdrollen in  muzikale producties van Opera Zuid.

In de hoofdmoot van ons programma – A Midsummer Night’s Dream – voert verteller Jos Simons ons op een speelse manier door de intrigerijke komedie van William Shakespeare.

Blazersensemble Zuiderwind met sopraan Anna Emelyanova en verteller Jos Simons treden op zondag 19 september 2021 voor u op in C.C. Pius X, Mussen straat 6 te Echt. Aanvang 11.30 uur.

Zuiderwind.jpeg
con-3-trans.png