Marit & Jacoline.png

Marit Berends ( cello ) 

Jacoline van Vuuren ( piano )

Een bijzondere muzikaal duo

Vanaf 2017 vormen Marit Berends en Jacoline van Vuuren het Duo Berends en van Vuuren. Sinds hun eerste contact  ontdekten zij hun gemeenschappelijke liefde voor het prachtige cello/piano - repertoire en dit resulteerde in een blijvende muzikale samenwerking. Het duo treedt op in kamermuziekseries en verzorgt ook huiskamerconcerten. Hun  repertoire omvat de mooiste werken uit de cello/pianoliteratuur en het duo blijft steeds  prachtige, nieuwe muziek ontdekken voor deze bezetting.

Marit Berends rondde haar masterstudie cello af met een modern en barok recital  aan de Messiaen Academie in Arnhem ( 2008 ). Met Trio Zift ( klarinet, cello, piano ) speelde ze ruim tien jaar lang in kamermuziekseries , zoals bij “Stichting Kunst in de Kamer”, Schouwburg Almere en de Uitmarkt in Amsterdam. In 2012 bracht het trio de CD “Oblivion” uit.

Als barokcelliste maakte Marit deel uit van het ensemble Frank & Friends van barokcellist Frank Wakelkamp.  Ze debuteerde  als soliste  bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine met een uitvoering van Max Bruchs  “Kol  Nidrei”  tijdens het Prinses van Oranje Concert 2013 in de Gotische Zaal van de Raad van State. Tot 2017 maakte ze deel uit van het strijkensemble van dit orkest. Als free lance orkestmusicus speelt Marit regelmatig mee in de uitvoeringen van de Matthäus en Johannes Passion. Naast haar cello – pianoduo met Jacoline van Vuuren vormt ze met celliste Manuela Verbeek het celloduo “Limoncello” waarmee ze muziek op maat verzorgt bij bijzondere gelegenheden. Als docente is Marit werkzaam bij Cultuurplein Noord -Veluwe en de Muziekmakerij in Arnhem. Ook heeft ze haar eigen coach – en lespraktijk in Ede en Oosterbeek.

Jacoline van Vuuren studeerde piano in Zwolle aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten bij Sepp Grotenhuis. In 2007 rondde ze haar opleiding  succesvol af met een Bachelor of Music. Masterclasses volgde ze  bij  Igor Roma, Paul Komen ( pianoforte ), Galina Vracheva ( improvisatie ), Katharina Liimatainen, Ronald Brautigam, het Matagni Kwartet, het Calefax Rietkwintet, Patricia de la Vega en Rudolf Jansen ( liedbegeleiding ).

Als pianiste heeft Jacoline zich breed ontwikkeld : ze speelt een repertoire van barok tot moderne muziek. Tijdens en na haar conservatoriumstudie maakte ze deel uit van diverse ensembles  wat haar tot een veelzijdig kamermusicus heeft gemaakt.  Ze begeleidt  regelmatig koren,  is als docente verbonden aan Cultuurplein Noord - Veluwe en heeft een eigen lespraktijk in Zeist.

Een uitvoering met Marit en Jacoline betekent een persoonlijk en integer concert met muzikale diepgang waarbij hun bijzondere samenwerking te horen en te zien is.

Dit koffieconcert wordt uitgevoerd op zondag 16 april 2023 in C.C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. De entreeprijs bedraagt € 12.50 ( incl. consumptie ) en kinderen hebben gratis toegang.

con-3-trans.png