top of page

Skazka Kwartet

Virtuoos & bezielend

Het Skaska Kwartet ( opgericht in  2020 ) is een nieuw gezicht in het Nederlandse kwartetlandschap. Skaska is  Russisch voor “sprookje” en dat is precies wat het kwartet nastreeft: het vertellen van vehalen. Het ensemble speelde afgelopen seizoenen in de grote Nederlandse concertzalen zoals Tivoli, DeDoelen en bij het  Storioni Festival en het Grachtenfestival. Ook trad het in het Concertgebouw te Amsterdam op  alsmede in het programma Spiegelzaal ( Radio 4 ). Het kwartet volgt  lessen aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en bij leden van het Jerusalem Quartet.  Deze vier jonge musici hebben allen hun sporen in de kamermuziek verdiend en bundelen nu hun liefde voor het strijkkwartet in het Skazka Kwartet.

Skazka Kwartet_copy.jpeg

Violiste Lena ter Schegget studeerde in Freiburg en Wenen en sloot haar opleiding af in Utrecht. Ze nam deel aan masterclasses van o. a. het Jerusalem en Szymanowski Quartet en remplaçeerde o. m. bij Amsterdam Sinfonietta en het Radio Filharmonisch Orkest.

Violist Dmitri Ivanov studeerde  aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag. Van 2012 tot 2021 maakte hij deel uit van het Aristos Quartet en sinds maart 2022 is hij violist bij het Skazka Kwartet.

Altvioliste Lisa Eggen rondde haar masterstudie af aan het Conservatorium van Amsterdam . Momenteel is zij hoofdvakdocent altviool aan het Conservatorium van Tilburg . Ze is zeer actief als kamermusicus  ( Duo Novelle, Asko/Schönberg , DoelenKwartet ).

Celliste Emma Besselaar studeerde in Amsterdam en vervolgens aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen. Als kamermusicus speelde Emma in de Barbican Hall , St James Piccadilly en op het London Strings Festival. Als freelance orkestmusicus speelt ze in orkesten in Nederland, België en Engeland.

Het Skazka Quartet treedt zondag 13 april 2025 op tijdens het koffieconcert in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang: 11.30 uur.

con-3-trans.png
bottom of page