top of page

Zeldzame muzikale veelzijdigheid

   bij

   Gitarist Izhar Elias

Izhar Elias ( Amsterdam 1977 ) is een van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment.

Zijn poëtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk ( barok en vroeg 19e eeuw ), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia.

Izhar gaf tal van concerten in Europa, Rusland, Zuid – Oost Azië, Australië en de V. S.

In 2011 ontving hij de prestigieuze Nederlandse muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus,  werkzaam in de klassieke muziek,   kan worden uitgereikt.

Izhar-Elias.jpg

Als solist werkte hij met veel orkesten: het Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest.

In 2016 trad Izhar op voor Koning Willem Alexander tijdens het Koningsdagconcert.

In 2014 ging een bijzonder dubbelconcert in première tijdens de Zaterdagmatinee in de grote zaal van het Concertgebouw Amsterdam: “ Schattenspiel’, voor klassieke gitaar, elektrische gitaar en groot orkest, met en door heavy metal gitarist en componist Florian Magnus Maier.

Onlangs bracht Izhar zijn tiende album uit: “Guitar Vibes”, met werken voor gitaar en strijkers.

Izhar Elias heeft talloze bijzondere muzikale samenwerkingen:

Met gitarist Fernando Riscado Cordas jr. vormt hij een duo dat zich specialiseert in het uitvoeren van muziek op historische gitaren. Ook speelt hij veel met de Georgische klarinetvirtuoos Levan Tskhadaze . Met trio Cordevento richt hij zich vooral op repertoire uit de 17e eeuw. Elias werkt regelmatig samen met componisten, choreografen, filmmakers en theaterregisseurs.

Het zal een zeldzaam genoegen zijn om dit gitaarfenomeen te beluisteren!

Gitarist Izhar Elias treedt zondag 7 april 2024 op tijdens het koffieconcert in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang 11.30 uur.

con-3-trans.png
bottom of page