top of page

Het Revesz Trio

Fenomenaal muzikaal

 Drie jonge musici uit één gezin !
 

                 Het Revesz Trio , dat sinds 2014 actief is , bestaat uit drie jonge musici uit één gezin:     Zoon Etienne Revesz  ( 17 jaar ): viool         

                                                  Dochter Esther Revesz  ( 15 jaar ): piano                                     

                                                                                     Dochter Margit – Marees Revesz  ( 18 jaar ): cello

 

Ze zijn alle drie in hun eigen instrument opgeleid door hun vader die zelf cellist is. Bovendien is hij verantwoordelijk voor het instuderen van hun repertoire. Ondanks hun nog jonge leeftijd heeft het trio al een opmerkelijk muzikale  staat van dienst. Esther en Etienne hebben opgetreden in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam en Margit – Marees won in 2016 de Jong Talent Prijs tijdens het Prinses Christina Concours. In 2018 nam het Revesz Trio deel aan het fameuze Storioni Festival in en nabij Eindhoven, waar  het pianotrio no. 1 van Felix Mendelssohn werd uitgevoerd.  Ook verzorgden ze in 2016 te Naarden de muziek bij de uitreiking van de Comeniusprijs aan Herman van Rompuy, voormalig voorzitter van de Europese  Raad.
 

Het trio, dat concerteerde in o. m. Nederland, Polen en Hongarije,  beheerst een breed repertoire bestaande uit klassiek, volksmuziek en populair. Ze hebben een eigen kanaal op Youtube waarop hun ontwikkeling van uiterst jong tot nu te volgen is.

Hoe is het mogelijk  dat drie tieners uit één gezin zulk een geweldige muzikale professionaliteit en virtuositeit aan de dag leggen?  Komt u naar dit koffieconcert  en overtuig  u van hun weergaloos muzikaal kunnen!
 

Het Revesz Trio geeft een koffieconcert  op zondag 5 februari 2023 in C.C. Pius  X ,  Mussenstraat 6 te Echt . De uitvoering begint om 11.30 uur.

Revesz Trio.jpg
con-3-trans.png
bottom of page