top of page

Twee muzikale routiniers:

Jeroen de Groot , viool

Bernd Brackman , piano

jeroen-de-groot.jpg

Jeroen de Groot ( Bergen op Zoom, 1961 ) is een bekend  Nederlands violist. Hij werd  al aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam toegelaten toen hij 11 jaar oud was. Hij studeerde er bij Bets van der Horst en Herman Krebbers, onder wiens leiding hij in 1985 winnaar werd van het Nationaal Vioolconcours Oscar Back . Deze prijs stelde hem in staat zijn studie internationaal voort te zetten bij Sandor Végh in Salzburg en Ivry Gitlis in Parijs.Al tijdens zijn studie trad hij regelmatig op  en won hij prijzen op internationale concoursen : ARD Wettbewerb, München  en Scheveningen. Daarnaast won hij de Vriendenkransprijs van het Concertgebouw en de Medaille d’Or op het concours “Les Jeunes Solistes” te Bordeaux. Jeroen is actief als solist met orkest en verder vormt hij een vast duo met de pianist Bernd Brackmann.  Hij gaf concerten in Europa, de V. S. , Canada, Japan en  Zuid – Amerika. 

In 2016 werden zijn opnames van de beroemde solosonates en partita’s van Bach  door de Britse krant “ The  Guardian” als een van de beste benoemd.
Sinds 2017 is Jeroen een van de initiatiefnemers van de stichting Connect by Music. Op inmiddels 9 locaties kunnen vluchtelingen gitaar  -  drum – piano – en zang les krijgen .
Vermeldenswaardig is zeker nog dat Jeroens instrument een Amati uit ongeveer 1660 is.

Bernd Brackman studeerde in 1985 als pianist af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarna volgde hij masterclasses  bij grote pianisten: Feuchtwanger, Grubert, Fleischer e. a. Hij won diverse ( inter ) nationale concoursen en trad als solist en kamermuziekspeler veelvuldig op in binnen – en buitenland. Zo speelde hij b. v. met het Nationaal Orkest van Zuid – Afrika het tweede pianoconcert van Rachmaninov. Met de fluitisten Jacques Zoon en Peter Verduyn Lunel vormt hij een vast duo alsmede met de violisten Marin Mars en Daniel Rowland en de cellist Gregor Horsch. Hij werkte regelmatig samen met Hans Henkemans , Daniel Wayenberg, Reinbert de Leeuw en Ed Spanjaard. Zijn solorepertoire reikt van Bach tot Cage. Bernd maakt ook furore met verschillende recitalprogramma’s, steeds gewijd aan de muziek van één bepaalde componist, zoals b. v. Bach, Beethoven, Brahms, Schubert en Skrjabin.Avenir Light is a clean and stylish font favored by designers. It's easy on the eyes and a great go-to font for titles, paragraphs & more.

Jeroen de Groot en Bernd Brackman verzorgen op zondag 4 februari  2024 het koffieconcert bij de Kunstkring Echt.  Locatie: C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang: 11.30 uur.

con-3-trans.png
bottom of page