top of page

PJCC

Een Clarinet Choir met 14 klarinettisten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Piet Jeegers Clarinet Choir is in 1986 opgericht door Piet Jeegers, klarinetdocent aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel en de Stichting Kreato Hogeschool voor Muziek te Thorn. Het Clarinet Choir bestaat uit een 14 – tal professionele klarinettisten die samen een volledige klarinetfamilie vertegenwoordigen, van de es – tot en met de contrabasklarinet.  Deze brede bezetting garandeert een perfect uitgebalanceerde klankrijkdom. Zo ontstaat de mogelijkheid om optimaal samen te musiceren en kennis te nemen van arrangementen van het klassieke repertoire en de speciaal geschreven composities met als doel het fenomeen Clarinet Choir in Nederland en daarbuiten een grotere bekendheid te geven. Naast concerten in de Benelux verzorgde het ensemble ook optredens voor radio en televisie en werden er diverse CD’s samengesteld. Bekende componisten ( Harry Stalpers, Kees Schoonebeek, Jan Coeck e. a. ) schreven – soms in opdracht – composities en maakten arrangementen voor het Piet Jeegers Clarinet Choir. In zijn genre behoort dit  Clarinet Choir tot de beste van Europa.

Het programma omvat een uiteenlopend palet aan muziekstijlen waaronder werken van Vivaldi, Grieg, , Bruch, Harvey , Hugo de Groot en anderen. Een van de composities van het concert in Echt is geschreven door de hedendaagse Belgische componiste Erika Budai. Haar “Danza Ungarica” werd speciaal gecomponeerd  voor het Piet Jeegers Clarinet Choir. In dit werk worden typische muzikale elementen uit de Hongaarse volksmuziek vertolkt. De solo in deze dansen wordt gespeeld  door de Venlose  klarinettiste  Jacqueline Roodbeen – Boom.

 

Het Piet Jeegers Clarinet Choir geeft op 13 november 2022 een koffieconcert  in  C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt . Aanvang   11.30 uur.

PJCC.jpg
con-3-trans.png
bottom of page