top of page

CHEKHOV TRIO:

Bijzondere muzikale communicatie !

Het Chekhov Trio vindt inspiratie voor het spelen van kamermuziek - en in het bijzonder pianotrio – in het toneelspel: een voortdurende zoektocht naar karakters en interpretatie van de verschillende rollen in het ensemble. Met deze communicatieve aanpak bereiken de Nederlandse violiste Emma Rhebergen, de Amerikaanse celliste Anna Litvinenko en de Belgische pianiste Fem Devos sinds 2016 het publiek.

chekhov_trio.jpg

Het ensemble won in 2018 de tweede prijs op de Internationale Muziekwedstrijd Triomphe de l’Art in Brussel, en was finalist van de Ysaÿe International Music Competition in Luik in 2019. In 2021 selecteerde het Orlando Festival het Chekhov Trio voor een concerttournee met optredens op onder meer gevierde locaties als het Concertgebouw Amsterdam en Bozar Brussel. In december 2022 kwam de debuut-cd van het Chekhov Trio uit bij het label Etcetera Records, met werken van Chausson, Martin en Bosmans.

Het Chekhov Trio profileert zich als een modern ensemble dat ook oren heeft naar de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Masterclasses bij onder meer Henk Guittart, Osiris Trio, Shunske Sato, Shuann Chai en Sigiswald Kuijken hebben hieraan bijgedragen. Ook droeg deze interesse bij aan de keuze van het trio om hun eerste cd op te nemen op de rechtsnarige Chris Maene Chamber Music Grand, een moderne piano, waarvan de klank geïnspireerd is op het 19e eeuwse klankideaal.

Het Chekhov Trio concerteert op zondag 19 november 2023 in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt.

Aanvang : 11.30 uur.

con-3-trans.png
bottom of page