top of page
Flamenco met het Matthieu Acosta Trio

Flamenco wordt vaak gezien als een vurige en passievolle muziekvorm, maar kan ook subtiel, zacht en elegant klinken. Virtuoos flamencogitarist Matthieu Acosta is altijd op zoek naar dit veelzijdige karakter. Hij verwerkt in zijn composities – binnen de kaders van de flamenco – ook elementen van andere muziekstijlen, zoals klassiek, Braziliaans en Zuid-Amerikaanse volksmuziek.

Met Irene Gabarrón op dwarsfluit en Udo Demandt op percussie vormt Matthieu een trio van topmusici, elk met hun eigen herkenbare karakter. Samen zorgen ze voor een concert vol energie, virtuositeit en prachtige klanken.

Matthieu Acosta groeide op met muziek in een gezin van gitaristen. Op zijn 14de koos hij voor flamenco na de geweldige muziek van Paco de Lucia te hebben ontdekt. Matthieu studeerde later aan het Rotterdamse Codarts Conservatorium onder begeleiding van grootmeester Paco Peña. Hij speelde bij prominente tv-concerten, bijvoorbeeld bij Vrije Geluiden met Paco Peña.

De in Spanje geboren Irene Gabarrón begon op achtjarige leeftijd met fluitles op de dorpsmuziekschool en studeerde vanaf haar 23ste klassieke fluit en piccolo aan het Codarts te Rotterdam. Ze herontdekte haar Spaanse roots, verdiepte zich in flamenco en ontwikkelde een eigen stijl bij concerten in Nederland en Spanje.

Udo Demandt (Siegen, Duitsland) begon op zijn 8ste met drummen, en op zijn 20ste met percussie. In 2000 studeerde hij bij Codarts Rotterdam af op Latin percussie en drums, verdiepte zich daarna in Flamenco en ontdekte vervolgens mediterraanse en oriëntaalse percussie. Hij is een veelgevraagde musicus bij tal van groepen en zangers en geeft sinds 12 jaar les in Flamenco-Cajón en Braziliaanse Drums bij Codarts Rotterdam.

Het Mattieu Acosta Trio treedt zondag 17 november 2024 op tijdens het koffieconcert in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang: 11.30 uur.

con-3-trans.png
bottom of page