top of page

                                                        Anna Emelianova - sopraan

   Veelzijdige muzikale sterren:                   &

                                                        Hector Sanz Castillo - piano

Anna Emelyanova begon haar studie op zeer jonge leeftijd aan het beroemde Gnessin State Musical College in haar geboortestad Moskou. Eerst volgde ze een opleiding tot pianiste op de basisschool maar  later stapte ze over op zang. Anna studeerde voor  haar Bachelor Diploma  aan de Russische  Academy of Music en behaalde diploma's voor concert – en operarepertoire, kamermuziek en als zanglerares. Ze zong  verschillende operapartijen in de operastudio van de Academie.

Naast klassieke werken schreef ze muziek voor een circus, werkte ze in muziekstudio's als gastartiest en trad ze op met verschillende bands. Maar ze wilde persé operazangeres worden en in 2012 kwam Anna naar Nederland om haar studie bij professor Axel Everaert aan het Conservatorium van Maastricht voort te zetten. Daar  rondde ze in 2015 met succes een Master Solo- en Operazang cum laude af. Tijdens deze periode won Anna een beurs om deel te nemen aan een programma voor jonge kunstenaars op hoog niveau bij de Mediterrane Opera Studio in Italië.

Anna Emilyanova.jpg

Na haar studie werd Anna uitgenodigd om te zingen voor Opera Zuid. Voor dit gezelschap heeft ze inmiddels heel wat rollen vertolkt: Clorinda in  La Cenerentola  (Rossini), Gilda in  Rigoletto  (Verdi), Musetta in  La bohème  (Puccini), Susanna in  Le nozze di Figaro  (Mozart), Sophie in   Werther (Massenet), Prinses Elsbeth in Offenbachs  Fantasio .

Vrij recent nog - in 2021- zong ze de rol van “Juliette” in de opera Romeo en Juliette van Charles Gounod uitgevoerd door Opera Zuid.  Met korte broek en stoere gympen maakte ze een onvergetelijk superieure indruk .

Tijdens koningsdag 2022 trad ze in Maastricht met philharmonie zuidnederland op voor koning Willem – Alexander en koningin Maxima.

Anna Emelyanova geeft ook solorecitals met verschillende programma's en uitvoeringen op klassieke muziekfestivals. Ze zingt oratoria, doceert zang en piano en werkt nog steeds als gastartiest in verschillende projecten, waaronder pop- en rockmuziek.

Momenteel bereidt ze zich voor op haar rol als Diane in Offenbach’s Orphée aux Enfers .

Anna woont sinds 2012 in Maastricht en maakt in hoge mate deel uit van het culturele leven aldaar. Ze bespeelt er regelmatig  het carillon van het stadhuis.

Hector Sanz Castillo-cortado.jpg

Hector Sanz Castillo ( 1996 ) is een klassiek geschoolde pianist die een speciale affiniteit heeft met kamermuziek. Hij is leraar aan de Apollo Academy of Music en heeft piano gestudeerd aan het conservatorium te Maastricht bij Jeroen Riemsdijk. Hij is lid van het Trio Strandmon , een kamermuziek-ensemble met een voorliefde voor Spaanse muziek. Hector volgde masterclasses bij internationale solisten zoals Jean – Bernard Pommier, Allessio Bax en Enrico Pace. Ook soleerde hij in 2019 in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht onder dirigent Jose Rafael Pascual Vilaplana. Hij won diverse prijzen tijdens kamermuziekconcoursen.

Sopraan Anna Emelianova en pianist Hector Sanz Castillo treden op bij De Kunstkring Echt op zondag 7 mei 2023 in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Het concert begint om 11.30 uur.

con-3-trans.png
bottom of page