top of page

Moederdag

met

Ketevan Sharumashvili ( piano )

Dat de Georgische top pianiste Ketevan Sharumashvili zich in ons land heeft gevestigd mag een verrijking voor klassiek minnend Nederland worden genoemd. Naast haar fenomenale techniek blinkt de jonge charismatische pianiste vooral uit door haar enorm diepgaand spel. Haar fijngevoeligheid is indrukwekkend en kalmeert de ziel van de luisteraar.

Deze pianiste van internationale allure speelt op Moederdag  12 mei 2024 bij de Kunstkring Echt.

Ketevan, geboren en getogen in Tbilisi, genoot een imposante opleiding. Haar eerste
Master behaalde zij aan het conservatorium van Tbilisi waar ze studeerde met een beurs die haar werd toegekend door de toenmalige  president van Georgië Saakashvili. Later in Hamburg legde zij het zeer veeleisende Concertexamen excellent af en verwierf zo het diploma van Concertpianiste. Ze complementeerde haar studie met een tweede Master bij pianogigant Jan Wijn in Amsterdam.

Bijzonder is dat Ketevan pas op twaalfjarige leeftijd met haar pianostudie begon en al op haar veertiende het Rubinstein Concours in Parijs wist te winnen.

Inmiddels is ze prijswinnares van meerdere internationale competities in Frankrijk, Italië, Griekenland en Nederland.

Ze  volgde een aantal Masterclasses bij meesterpianisten waaronder Paul Badura-Skoda, Tamás Vásáry en Boris Berman die allen zeer onder de indruk waren van haar gevoelige spel en virtuositeit.

Voor haar concert in Echt heeft Ketevan een uiterst aantrekkelijk en uitdagend programma samengesteld waarin alle facetten van haar meesterschap aan bod komen.

Iedereen, maar vooral alle moeders,  zijn van harte welkom !

Ketevan Sharumashvili geeft het moederdagkoffieconcert bij de Kunstkring Echt op zondag 12 mei 2024. Locatie : C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang: 11.30 uur.

con-3-trans.png
bottom of page