Anna Emelianova - sopraan

   Veelzijdige muzikale sterren:                   &

                                                        Michelle Lynne - piano

Anna Emelyanova begon haar studie op zeer jonge leeftijd aan het beroemde Gnessin State Musical College in haar geboortestad Moskou. Eerst volgde ze een opleiding tot pianiste op de basisschool maar  later stapte ze over op zang. Anna studeerde voor  haar Bachelor Diploma  aan de Russische  Academy of Music en behaalde diploma's voor concert – en operarepertoire, kamermuziek en als zanglerares. Ze zong  verschillende operapartijen in de operastudio van de Academie.

Naast klassieke werken schreef ze muziek voor een circus, werkte ze in muziekstudio's als gastartiest en trad ze op met verschillende bands. Maar ze wilde persé operazangeres worden en in 2012 kwam Anna naar Nederland om haar studie bij professor Axel Everaert aan het Conservatorium van Maastricht voort te zetten. Daar  rondde ze in 2015 met succes een Master Solo- en Operazang cum laude af. Tijdens deze periode won Anna een beurs om deel te nemen aan een programma voor jonge kunstenaars op hoog niveau bij de Mediterrane Opera Studio in Italië.

Anna Emilyanova.jpg

Na haar studie werd Anna uitgenodigd om te zingen voor Opera Zuid. Voor dit gezelschap heeft ze inmiddels heel wat rollen vertolkt: Clorinda in  La Cenerentola  (Rossini), Gilda in  Rigoletto  (Verdi), Musetta in  La bohème  (Puccini), Susanna in  Le nozze di Figaro  (Mozart), Sophie in   Werther (Massenet), Prinses Elsbeth in Offenbachs  Fantasio .

Vrij recent nog - in 2021- zong ze de rol van “Juliette” in de opera Romeo en Juliette van Charles Gounod uitgevoerd door Opera Zuid.  Met korte broek en stoere gympen maakte ze een onvergetelijk superieure indruk .

Tijdens koningsdag 2022 trad ze in Maastricht met philharmonie zuidnederland op voor koning Willem – Alexander en koningin Maxima.

Anna Emelyanova geeft ook solorecitals met verschillende programma's en uitvoeringen op klassieke muziekfestivals. Ze zingt oratoria, doceert zang en piano en werkt nog steeds als gastartiest in verschillende projecten, waaronder pop- en rockmuziek.

Michelle12.jpg

Pianiste Michelle Lynne staat bekend om haar dynamische en opwindende optredens. Ze tracht op een persoonlijke en ontroerende manier een band op te bouwen met haar publiek. Ze ontving talloze prijzen en is gelauwerd als winnares van o. m. de Prix d’ Europe, de Canadian Music Competition en de Kiwanis Competition. Ze trad op door heel Canada en Europa ( Nederland, Zwitserland, Duitsland, Italië, Kroatië en Frankrijk ) en nam deel aan internationale zomerprogramma’s waar ze studeerde bij befaamde professoren.

Regelmatig speelt Michelle  als kamermusicus en met violiste Deanna Petre geeft ze masterclasses in Zwitserland. Haar vaste werklocatie bevindt zich in Eijsden in de zangstudio van de bekende Gemma Visser.  

Michelle studeerde aan de universiteiten  van Alberta en Montreal ( Can. ) . Ze is artistiek directrice van de Opus 16 Concerten in Limburg.

Sopraan Anna Emelianova en pianiste Michelle Lynne treden op bij de Kunstkring Echt zondag 7 mei 2023 in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Het concert begint om 11.30 uur.

con-3-trans.png