top of page

MSM Quartet

Een combinatie van muzikale flair & diepgang

 

Het MSM Strijkkwartet werd in 2016 in Maastricht opgericht door studenten van het conservatorium aldaar. Het ensemble heeft een uniek internationaal karakter en bestaat uit 4 vaste leden en 4 remplaçanten. Sinds de oprichting heeft het MSM Kwartet meer dan 200 concerten gegeven in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg en nu concerteert het bij de Kunstkring Echt.

MSM brengt een uitgebreid klassiek repertoire en tracht dit te spelen door alle elementen van strijkkwartetmuziek uit te diepen, vanaf vroegere werken tot de meest moderne composities. De 4 musici zijn constant bezig alle muzikale kleuren en nuances die elk stuk biedt op een unieke manier te vertolken.

In 2022 kreeg het MSM strijkkwartet tijdens het Maastrichts muziekfestival de tweede prijs “ Grand Prix du Publique “.

MSM-licht.jpg

De primarius van het kwartet is de Russische violist Nikita Akulov . Hij studeerde aan de conservatoria van  Chelyabinsk, Yekaterinaburg en Moskou en speelde bij het Kamerorkest Moskou en het Staatskamerorkest van Moskou. Hij vervolgde zijn studie aan het conservatorium van Maastricht en is tegenwoordig eerste violist bij de Opéra Royal de Wallonie te Luik.

Violist Dimitri Astashka studeerde aan het conservatorium van Gent. Hij trad veelvuldig op als solist in Nederland en België en is lid van diverse kamermuziekensembles. In 2017 won hij de Henriëtte Hustinx Prijs voor veelbelovende jonge musici. Hij studeerde verder in Maastricht bij Boris Belkin en in Bazel. Sinds 2021 is hij eerste violist bij de Opéra Royal de Wallonie te Luik.

Júlia Ferrer Torrescasana  ( altviool ) heeft zich toegelegd op het spelen van orkest – en kamermuziek. Ze studeerde in Barcelona en Maastricht waar ze haar Master behaalde. In Catalonië speelde Júlia in het Jove Orquestra Nacional en in het Simfònica de Cabla i Corda de Catalunya en in verschillende andere Catalaanse kamerorkesten. Ze trad meerdere malen op in de Theaters van Maastricht, Heerlen en Eindhoven.

Judit Díaz Alvarez begon met het spelen van cello in Barcelona. Vervolgens vertrok ze naar Berlijn voor privélessen en voltooide daarna haar masteropleiding aan het conservatorium van Maastricht. Ze houdt zich vooral bezig met het spelen van kamermuziek en is lid van diverse strijkkwartetten. Ze maakte deel uit van het NJO,  het GMJO en “Vigo “ 430 in Galicië ( Sp. ). Judit bespeelt een viool beschikbaar gesteld door het Nationaal Instrumenten Fonds.

Het MSM Kwartet kunt u beluisteren op zondag 14 januari 2024 in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang : 11.30 uur.

con-3-trans.png
bottom of page