top of page
Een top combinatie uit Limburg:
Leonie Wolters – dwarsfluit
Ben van Daal – piano
Leonie Wolters, geboren in 1984 te Roermond, begon op zesjarige leeftijd met fluit spelen. Op haar twaalfde voegde ze hier de fagot aan toe.
Van 2002 tot 2007 studeerde Leonie aan het koninklijk conservatorium te Den Haag, fluit bij Emily Beynon en fagot bij Johan Steinmann. Voor beide studies behaalde ze succesvol het Bachelor-diploma.
Van 2007 tot en met 2010 volgde ze een masterstudie fluit aan de Hochschule für Musik Saar te Saarbrücken bij prof. Gaby Pas-van Riet. Deze sloot ze in 2010 Cum Laude af.
leonie_wolters.jpeg
Naast haar studie volgde ze privélessen bij o.a.: Peter Lukas Graf, Andrea Lieberknecht, Silvia Caredu, Herman van Kogelenberg, Kersten Mc Call, Vincent Cortvrint, Birgit Engelhardt, Christina Singer.Orkestervaring werd opgedaan als lid van een aantal jeugdorkesten, zoals het Jeugd Orkest Nederland (JON), Nationaal Jeugd Orkest (NJO) en het Schleswig Holstein Festival Orchester.
Verder is ze sinds 2005 remplaçante bij verschillende beroepsorkesten in Nederland en Duitsland, zoals bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks München, Gewandhausorchester Leipzig, het Radio-Sinfonieorchester Stuttgart des SWR en London Philharmonic Orchestra.
In het seizoen 2006-2007 werd ze toegelaten tot de academie van het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam.Sinds Augustus 2010 is Leonie  als solo-fluitiste verbonden aan de Staatskapelle Weimar.


Pianist Ben van Daal werd geboren in 1991 te Roermond. Na zijn studie wiskunde, koos hij ervoor zich verder te verdiepen in klassiek piano aan de Imola Piano Academy in Eindhoven en zijn opleiding voort te zetten aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg. Door de jaren heen heeft hij met vele artiesten, koren en ensembles samengewerkt en is daarmee een ervaren begeleider in zeer uiteenlopende muziekstijlen: van klassieke muziek en muziektheater tot jazz en pop. Bij zijn uitvoeringen speelt improvisatie een grote rol, zowel bij zijn interpretaties van reeds bestaande muziek als bij het spelen van geheel nieuwe muziek, wat elk optreden tot een unieke ervaring maakt.
Pianist_Ben_van_Daal.jpg
Naast pianist is Ben van Daal ook componist en voert hij regelmatig zijn eigen werk uit. Zo schreef hij grootschalige composities als de familieopera "De Zaanmeermin" en een set van 24 Preludes voor piano solo, maar ook kleinschalige werken voor diverse bezettingen, waaronder de liedcyclus "Immortellen" en een fluitsonate. De muzikale taal van deze werken doet denken aan de romantische stijlperiode.
 
Ben van Daal en Leonie Wolters concerteren voor u op zondag 19 januari 2025 in C.C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang: 11.30 uur.
con-3-trans.png
bottom of page