top of page

Vespucci Quartet
“Fris, energiek en uiterst professioneel”
Lisanne Soeterbroek  viool
Marieke Kosters viool
Stephanie Steiner altviool
Douw Fonda cello

Het Vespucci strijkkwartet werd opgericht in 2009 en speelt inmiddels op vele podia in Nederland, Duitsland en België. Het trad o. m. op bij het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival aan de Maas, Internationaal Kamerfestival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn. Het kwartet was live op de radio te beluisteren bij programma’s als Opium, Diskotabel en Spiegelzaal. In 2015 trad het op bij de opening van de nieuwe vleugel van het Van Gogh Museum in het bijzijn van prinses Beatrix.

 

De leden van het kwartet zijn ook in de concertwereld actief. Zo is Lisanne eerste concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra, Douw Fonda plaatsvervangend aanvoerder bij het Nederlands Philharmonisch Orkest   en Stephanie Steiner altvioliste van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ruña remplaçeert in vele Nederlandse orkesten. Naast hun reguliere concerten heeft het kwartet zich ook beziggehouden met het ontwikkelen  van bijzondere concerten /voorstellingen : filmproject, dansproject  en kindervoorstelling.

Lisanne Soeterbroek  studeerde bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag . Ze won diverse prestigieuze prijzen ( o. m. winnaar van het Nationaal Vioolconcours Oscar Back 2007 ) en soleerde bij  verschillende orkesten.

Marieke Kosters ( viool ) was lid van  het Jeugdorkest Nederland, het Nederlands Studentenorkest en het European Union Youth Orchestra. Momenteel speelt ze in het Nederlands Philharmonisch Orkest als eerste violiste . Bovendien maakt ze veel kamermuziek in ensembles ( Helikon Quartet & Vespucci Quartet ).

Stephanie Steiner  studeerde in Den Haag en in Salzburg aan het Mozarteum . Ze soleerde met Lisanne Soeterbroek  bij het Atheneum Kamer Orkest en remplaçeerde bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest.

De   Amerikaanse cellist Douw Fonda  volgde zijn opleiding in Rochester ( USA ) en New York. Tevens speelde hij in het Cleveland Quartet en het Juillard Quartet.  Sinds 1994 woont hij in Nederland waar hij een studie barokcello volgde. Naast het Vespucci Quartet speelt hij in meerdere toonaangevende ensembles.

Het Vespucci Quartet treedt zondag 10 maart 2024 op tijdens het koffieconcert in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang: 11.30 uur.

con-3-trans.png
bottom of page