Een duo van internationale  allure:

Matthieu Idmtal – piano

Marley Erickson – viool

photo-idmtal.jpg

De Brusselse pianist Matthieu Idmtal  was te gast op de voornaamste Belgische podia en nam deel aan  menig internationaal festival  in België, Zwitserland en Frankrijk. De laatste jaren ontpopte hij zich als een erkend Scriabin vertolker en gaf hij meerdere recitals die geheel waren gewijd aan deze componist. Door de Scriabin Society werd hij geprezen om zijn doorleefde en hoogst persoonlijke interpretaties van de werken van deze Russische componist . In 2018 verscheen Idmtals eerste solo- C D die in het teken staat van Scriabin en die werd bekroond met lovende kritieken en met een vijfsterrenrecensie.  Matthieu  gaf afgelopen seizoenen veel solorecitals en  concerten met orkest  door heel Europa. Zijn repertoire reikt van de barok tot de hedendaagse muziek. Toch gaat zijn grootste aandacht naar ( post - ) romantische muziek met als voornaamste componisten de reeds genoemde Scriabin en Chopin. Matthieu is een romanticus pur sang en een poëet aan het klavier. Zijn spel  valt op door een grote  fijngevoeligheid en een virtuoze   lyrische frasering . 

De jonge Amerikaanse violiste Marley Erickson woont en studeert momenteel in Boedapest aan de Franz Liszt Academie voor buitengewone muzikale talenten. Daarvoor was ze leerling van de Coleman Violin Studio in Seattle, U S A. Ze is lid van verscheidene kamerensembles en ze concerteerde in de V. S. en in vele Europese landen. In 2018 won de toen 16 jarige Marley  de USA Junior Strings Competition . Ze soleerde met orkesten aan beide zijden van de Atlantische Oceaan en maakte in 2019 haar “New York Debut” in een recital in de Salon de Virtuosi. Ze nam twee maal deel aan de  Menuhin International Violin Competition en in 2016 voerde ze in de Walt Disney Concert Hall  in Los Angeles de première uit van Oscar Colomina i  Bosch’s  Shpigl . Veel lovende kritieken vielen haar ten deel !  Marley  is zeer enthousiast over moderne muziek en heeft werken van Jerry Mader voor viool en orkest uitgevoerd ( Zodiac for Violin and Chamber Orchestra ). Ze werkt samen  met een groot aantal pianisten  en heeft  lessen en masterclasses gevolgd bij tal van gerenommeerde violisten. Velen kwalificeren haar als een aanstormend wereldtalent op de viool !  Naast musiceren is Marley geïnteresseerd in mode, historische romans , klassieke architectuur en fotografie. Ze bespeelt een David Gusset viool.
 

MarleyErickson-1.jpg
Het piano  – vioolduo Matthieu Idmtal en Marley Ericskon  treedt op zondag 13 maart  2022 voor u op in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang 11.30 uur.
con-3-trans.png