Kerstconcert

met

Henriëtte de Groot – sopraan

Tjako van Schie – piano

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Operazangeres Henriëtte de Groot  studeerde zang in Utrecht. Vervolgens  in Nancy het Franse lied – en operarepertoire en in Salzburg  het Mozartrepertoire. Aan het Mozarteum in deze stad was  ze finaliste bij de International Mozart Competition.  Ze vertolkte diverse operarollen in o. m. “I Pagliacci”   ( Leoncavallo ), “Eugen Onegin”     ( Tsjaikovsky ),  “Don Giovanni” ( Mozart ), “La Vie Parisienne”  ( Offenbach ).  Ze zong tien jaar bij de Nationale Opera en is vaak als soliste te beluisteren bij koren en orkesten, vooral in Duitsland, maar ook in Nederland, Groot – Brittannië en Noorwegen. Momenteel werkt ze ook veel free- lance. Henriëtte woont in Duitsland waar ze zangles geeft , drie koren dirigeert en als freelance zanger werkt.

Met haar vaste pianist Tjako van Schie vormt Henriëtte  regelmatig een duo dat samen liedrecitals uitvoert.  Tjako van Schie – een erkend allround musicus – die naast het begeleiden van solisten ook co–repetitor is aan het Conservatorium van Amsterdam en gastdocent aan de Escola Superior de Musica das Artes do Espectáculo in Portugal. Verder is hij uitvoerend musicus, componist en arrangeur . Hij trad op in China, Canada, Duitsland, Portugal en Venezuela. Recentelijk nog speelde hij het Pianoconcert van Schumann en Gershwin’s  “Rhapsody in Blue”.  Als pianist neemt hij het publiek mee over de grenzen van louter muzikale virtuositeit naar de diepere essentie van de muziek. Graag nodigen deze twee toppers u uit voor dit koffieconcert in Echt.

Het duo Henriëtte de Groot en Tjako van Schie treedt voor u op tijdens het kerstconcert van zondag 18 december 2022  in  C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang : 11.30 uur.

Kerstconcert.jpeg
con-3-trans.png