top of page

Veelzijdig en fenomenaal muzikaal :

Fenna Ograjensek sopraan

Willy Bessems hoorn

Robert Weirauch piano

Fenna.png

Fenna Ograjensek, sopraan, is een veelgevraagd én veelzijdige zangeres. Zij staat bekend om haar warme stemgeluid, muzikaliteit en connectie met haar publiek.

Als operazangeres werkte zij met gezelschappen als Holland Opera, Opera Spanga, Opera Zuid en vele andere. Haar concerten brachten haar naar grote concertzalen over de hele wereld, zoals Carnegie Hall, het Concertgebouw Amsterdam en Konzerthaus Freiburg.

Als cultureel verbinder wil Fenna haar talenten inzetten om een bijdrage te leveren aan een bruisend cultureel leven in de regio waar ze woont.

Ze organiseerde samen met Limburgse collega-artiesten het Mijn Barbaraconcert met het Metropole Orkest, maakte drie succesvolle producties met Opera 2.0; El Rey (over politicus Jos van Rey), De Berg van Tom (over de Olympische strijd van Tom Dumoulin) en Lijf Live: Liefde in tijden van corona . Ook bedacht ze talloze concertprogramma’s.
Van 2007 tot 2021 was ze de drijvende kracht achter de Stichting Muziek Jong voor Oud. Vanaf het eerste uur is ze artistiek leider van het Zomerfestival Voerendaal dat in 2020 zijn eerste lustrum vierde. In 2018 richtte ze samen met Sybrand van der Werf het nieuwe operagezelschap Opera Compact op, waarvoor ze zakelijk leider is en al op de bühne stond als Leonore (Fidelio) en Agathe (Freischütz).

Willy Bessems, hoorn, is sinds 1993 docent Hoorn aan het Conservatorium Maastricht. Reeds tijdens zijn studie Hoorn bij Dhr. Hub Crüts en Professor Erich Penzel, die hij Cum Laude afsloot, werd hij persoonlijk gekozen door Sergiu Celibedache als 1e Hoornist voor de 4e Symphonie van Bruckner tijdens het Schleswig Holstein Musik Festival. Dit leidde tot engagementen bij o.a. het Gustav Mahler Jugend Orchester o.l.v Franz Welser-Möst, de Essener Philharmoniker van 1989 tot 1991 als plaatsvervangend solohoornist en vanaf 1991 het Gürzenich Orchester van de stad Keulen in diezelfde functie. Hierdoor werkte hij samen met dirigenten als Leonard Bernstein, Paavo Berglund, Dimitry Kitaenko, Markus Stenz en Gustavo Dudamel. Met het Gürzenich Orchester heeft Willy meegewerkt aan talloze symfonie concerten en operaprodukties. Hij maakte concertreizen naar o.a. Spanje, Zwitserland, Rusland, Argentinië, Korea, Japan en China. Ook

heeft hij zijn medewerking verleend aan vele cd opnames waaronder alle symfonieën van Shostakovich, Prokofiew en Gustav Mahler.

Robert Weirauch, piano, studeerde piano en compositie aan het Conservatorium Maastricht, bij respectievelijk Tonie Ehlen en John Slangen. Vanaf 2006 is hij werkzaam aan het Conservatorium Maastricht als coach, waarbij hij voornamelijk blazers en zangers begeleidt. Hij speelt vaak bij de philharmonie zuidnederland en is te horen in  kamermuziekconcerten en liedrecitals. 

Het optreden van Fenna Ograjensek, Willy Bessems en Robert Weirauch vindt plaats op zondag 10 december 2023 in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt en begint om 11.30 uur.

con-3-trans.png
bottom of page