top of page

 

Russische gitariste & Spaanse klarinettist

Een ongekende klankrijkdom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het duo Ekaterina Uvarova ( Rusland ) & Eduardo Villarroel Mera ( Spanje ) werd opgericht in 2022.

Beide musici trachten aparte klankkleuren in hun repertoire aan te brengen en staan open voor experimenten met hedendaagse muziek.

Ekaterina Uvarova is een nieuwe naam in een generatie Russische klassieke gitaristen. Geboren in Siberië , begon ze op veertienjarige leeftijd klassieke gitaar te spelen. Ze studeerde af aan de A.N. Kosygin Russische Staatsuniversiteit in Moskou met de hoogste eer en de hoogste score voor de uitvoering van haar eindexamen.

Het oordeel van Evgeni Finkelstein , hoofd van de afdeling klassieke gitaar in Moskou , spreekt boekdelen:

“De speelstijl van Ekaterina Uvarova onderscheidt zich door de rijkdom en schoonheid van toon, oprechtheid van uitvoering en helderheid van figuratieve inhoud. ''

In Nederland vervolgde Ekaterina haar studie gitaar aan de Fontys Hogeschool ( Tilburg ) en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze begon ook nog aan een studie luit en theorbe.

Ze werd prijswinnaar van het Dutch Guitar Foundation Competition (2022) en andere 13 internationale en nationale concoursen. In maart 2021 gaf ze een live concert op NPO Radio 4. Ook had ze de eer om op te treden in vele prestigieuze zalen, bijvoorbeeld in het Muziekgebouw in Eindhoven en in de Tsjaikovski Concertzaal in Moskou. Ekaterina nam deel aan talloze masterclasses in binnen – en buitenland.

Eduardo Villarroel Mera studeerde klarinet aan de conservatoria van Burgos en San Sebastian ( Sp. ). Ook behaalde hij zijn Master in jazz en moderne muziek aan het conservatorium van Rioja ( Sp. ). In Nederland studeert hij voor zijn tweede Master aan de Fontys Hogeschool ( Tilburg ) bij Eddy Vanoosthuyse en Henri Bok. Hij speelde in diverse grote orkesten : Concertgebouworkest, Nationale Opera, Opera Zuid en het Bilbao Symfonie Orkest. Hij volgde meerdere masterclasses bij beroemde klarinettisten in binnen – en buitenland.

Ekaterina Uvarova en Eduardo Villarroel Mera treden op tijdens het koffieconcert op zondag 22 oktober 2023 in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvang : 11.30 uur.

 

 

 

 

Duo Ekaterina Eduardo.jpg
con-3-trans.png
bottom of page