top of page

Duo Patricia & Sanders : viool/piano

Muzikaal verfrissend en verrassend

 

Duo Patricia & Sanders , de verfrissende en muzikaal verrassende combinatie  , bestaande uit violiste Patricia Kuijk en pianist Christiaan Sanders is ontstaan nadat beiden hun opleiding aan het conservatorium afrondden  en elkaar in Groningen ontmoetten. Ze treden veel op  in het noorden en midden van Nederland maar gaan nu – in Echt – iets verder naar het zuiden .

Christian Sanders  behaalde zijn bachelordiploma  piano aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen  en   slaagde in 2015 cum laude voor zijn masteropleiding aan het conservatorium te Utrecht. Hij vervolgde zijn studie aan de Musik und Kunst Privatuniversität te Wenen waar hij zich als uitvoerend musicus verder ontwikkelde in de beroepspraktijk. Hij slaagde voor het prestigieuze Certificate of Performance Programme  en nam deel aan een groot aantal concoursen. Tijdens deze studiejaren volgde Christian masterclasses  bij o. a. Rian de Waal, David Kuijken, Vladimir Tropp en Alessio Bax. Zeer recent, in december 2019, won hij de prijs voor de beste Schubert interpretatie in het “Nuovo Coppa Pianisti” internationale pianoconcours in Italië. Ook nam Christian deel aan diverse muziekfestivals: Orlando Festival in Kerkrade en het Kamermuziekfestival in Fort Worth, Texas.  Recentelijk heeft hij zijn eerste professionele CD gerealiseerd met 8 bekende impromtus van Schubert .

Patricia Kuijk begon op jonge leeftijd met vioolles. Ook gedurende haar middelbare schoolcarrière was ze reeds verbonden aan het conservatorium te Zwolle. Ze studeerde verder aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en volgde tijdens deze studie meerdere masterclasses bij  Ronald Daugareil ( concertmeester van het Orchestre de Paris ) en Eva Koskinen ( concertmeester van het Noord Nederlands Orkest ). Als kamermusicus was ze bijzonder actief in verscheidene ensembles zoals het Fairy tale Ensemble waarmee ze diverse keren optrad tijdens de kamermuziekweek en lunchconcerten van het Prins Claus Conservatorium.  Haar ontwikkeling als soliste zette zich voort in interactieve soloconcerten : “Patricia’s Charity Concertenreeks”  in meerdere zorginstellingen in Groningen en omgeving.  Orkestervaring deed ze op bij o. m. het Nationaal Jeugd Orkest en het Haydn Jeugd Strijkorkest waarmee ze optrad in de Gouden Zaal van de Musikverein in Wenen.

Pianist Christian Sanders en violiste Patricia Kuijk treden 16 oktober 2022 op in C. C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt. Aanvangstijd : 11.30 uur.

 

 

    

     

Duo-Patricia-en-Sanders-2-1040x784 (1).jpg
con-3-trans.png
bottom of page